האם צריך לתחזק אמצעי בטיחות בגנים
אחת הבחירות הקשות שאנו עושים כהורים הוא לבחור גן עבור ילדינו. מדובר בתהליך. הבעיה היא שהורים רבים נוטים להתרשם יתר על המידה משיטות שיווקיות כאלה ואחרות, גימיקים מכירתיים ומפספסים נושא חשוב ועיקרי – רמת הבטיחות בגן עצמו.
בנוסף לעובדה שעלינו להתרשם מהצוות החינוכי, לוודא שהוא אכן מקצועי, עבר הכשרה, מוסמך לטפל בילדים ואכן מספיק מבחינה כמותית ולבחון את התכנית החינוכית שמועברת על בסיס יומי בגן, עלינו גם לבחון את המבנה ואמצעי הבטיחות שבו. רמת הבטיחות בגן מושפעת מקשת רחבה של אישורים פורמוליים הניתנים על ידי בעלי מקצוע מוסמכים ולא פחות חשוב על ידי בחירת הרהיטים והמוצרים השונים אליהם הילדים נחשפים ביומיום.
מה זה כולל?
חובתנו כהורים הינה לוודא שאכן לגן בו אנו מעוניינים לשלב את ילדנו יש אישור תקף שעבר מבדק בטיחות בגן ילדים הניתן על ידי קצין בטיחות למוסדות חינוך. בנוסף אישורים כמו חשמלאי בודק מוסמך, אישור כיבוי אש, אישור של טכנאי גז ואישור של מכון התקנים המוכיח כי כל מתקני המשחקים שהותקנו בחצר אכן בטיחותיים לשימוש חייבים להיבדק גם הם.
יחד עם זאת, מה שמגדיל את רמת הבטיחות בגן היא אמצעי בטיחות דוגמת מגני אצבעות המותקנים על החלונות, מאטי דלתות, מונעי החלקה אלו ועוד למעשה שומרים על בטיחותם של הילדים ומונעים תאונות כאלה ואחרות שלרוב קורות כתוצאה מחוסר תשומת לב של שבריר השנייה. בנוסף ממש כמו שאנו דואגים לתחזק בביתנו את מכשירי החשמל השונים כמו מכונת הכביסה והמזגן, דואגים לבצע איטום בגג אחת לכמה שנים, התשובה לשאלה האם צריך לתחזק אמצעי בטיחות בגן ילדים היא כן.
אחת לכמה חודשים כדאי לעבור מבדק בטיחות בגן ילדים, יש לוודא כי כל הברגים מחוזקים במקומות, כי הכיסאות והשולחנות יציבים, כי מגני האצבעות אכן מותקנים במקומים, כי הסולם בחצר יציב וכי ארגז החול נקי ומצוחצח. תפקידנו כהורים הוא לפתוח עיניים, להעיר את תשומת ליבה של הגננת במידת הצורך שוב ושוב, לבדוק שאכן הגן היה ונשאר מקום בטיחותי עבור ילדנו ועבור הילדים האחרים לא רק בחודשיים הראשונים, אלא לאורך כל שנת הלימודים.