סוגי מעצור לדלת וכיצד בוחרים?
היום השוק מציע מגוון של מעצורים לדלתות עשויים מחומרים עמידים, חזקים ואיכותיים לצד עיצוב ייחודי שלא יפגע במראה של החלל ובמראה של הדלת עצמה.
מדוע צריך מעצור לדלת?
רוב הדלתות נפתחות ונסגרות ממש בקלות. יש גם דלתות ישנות שנוטות לחרוק. בכל מקרה, מעצור לדלת נועד לשלוט בתהליך הסגירה והפתיחה של הדלת ולמנוע מצב של טריקה. מעצור לדלת מומלץ מאוד בבתים בהם יש ילדים קטנים, שכן חוסר תשומת לב לרגע אחד והדלת יכולה להיטרק על אצבעותיו הקטנות. מדובר באביזר בטיחות לכל דבר.
יש כל מיני סוגי מעצורים לדלת. איך בוחרים?
1. מעצור לדלת עשוי כולו מגומי הנצמד אל הרצפה ומונע מהדלת להיסגר – לא כל כך מומלץ, שכן ילדים יכולים לשלוף את הגומי הזה די בקלות ולכן מעצור מהסוג הזה מתאים יותר למשרדים למשל.
2. מחזיר דלת פנאומטי – פתרון בלימה מצוין המורכב מבוכנה פנאומטית ומשקוף שאליו בעצם מחברים את הבוכנה והיא זו ששולטת במהירות סגירת הדלת ומונעת מצב של היתפסות באצבעות הידיים. מומלץ לבתים עם ילדים, למשרדים ולמקומות עם דלתות קלות הנוטות להיסגר בקלות רבה.
3. מחזיר שמן לדלת – את המחזיר מתקינים על הדלת ועל המשקוף ואז יש שליטה במנגנון הסגירה של הדלת. מתאים למי שמחפש לשלוט במהירות שבה הדלת נסגרת.
4. מעצור דלת קדמי – עשוי ממתכת חזקה בצבע כסף ומאפשר לעצור את הדלת בכל שלב שבו היא נמצאת.
5. תפס דלת – משאיר את הדלת כל הזמן פתוחה ומונע מראש התעסקות עם פתיחה וסגירה שלה. מתאים למוסדות ציבוריים וחינוכיים. התפס עצמו מורכב משני חלקים כאשר חלק אחד מתחבר אל החלק העליון של הדלת והשני אל הקיר ככה שכאשר פותחים את הדלת, שני החלקים נמצדים זה לזה באמצעות מגנט. ניתן לבחור בין תפס דלת ממתכת או תפס דלת מפלסטיק. יש גם תפס דלת מסיבי שמתאים באופן ספיציפי לדלתות מאוד כבדות אותו מחזיקים באמצעות ארבעה ברגים לרצפה ולשלושה ברגים בדלת עצמה.
אולי גם יעניין אתכם: בטיחות בבית ספר
לסיכום, מעצורים ותפסני דלתות הם מוצר חובה בכל בית, משרד או מוסד ציבורי.